Новини

Зам.-областният управител Георги Пилев положи цветя пред паметника на загиналите в карловското военно формирование 22680

На 27.06.2016 г. военно формирование 22680 – Карлово отбеляза с тържествен ритуал 80 години от създаването си. За времето на своето съществуване,  базата се утвърди като едно от водещите логистични военни формирования от състава на СКС на БА.

Официален гост на церемонията беше зам.-областният управител Георги Пилев. На тържественото честване  присъстваха командващият на СКС генерал-майор Любчо Тодоров, началникът на гарнизон Карлово и командир на 61-ва  механизирана бригада – бригаден генерал Груди Ангелов, командирът на бригада „Логистика”- полковник Иван Сотиров, заместник-кметът на община Карлово – г-н Антон Минев, командири на сродни военни формирования от СКС, бивши командири и личен състав от запаса и резерва, служили във формированието, представители на местната и държавна власт, представители на военно-патриотични сдружения и съюзи. На ритуала, който се проведе в района на формированието, слово произнесе полковникът от запаса д-р Петър Ненков.

Генерал-майор Любчо Тодоров връчи награди на военнослужещи и цивилни служители, за постигнати високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм. В словото си той благодари на личния състав за всеотдайната служба и им пожела  на колегите си да следват избрания път и да издигат престижа на Българската армия.

Положени бяха венци и цветя в памет на дадените жертви на паметника в района на формированието.

Честването завърши с изпълнения на военния духов оркестър на 61 механизирана бригада.

 

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/