Акцент, Новини

Кметът на район „Тракия“ и клуб „American cars and coffee Plovdiv“  бяха наградени от областния управител на Пловдив

Те получиха грамоти за принос за популяризиране на кампанията за  безопасност на областно ниво

По повод „Ден без загинали на пътя“ се проведе се мащабно събитие в район „Тракия“ – община Пловдив, организирано от кмета на района Георги Гатев, съвместно с клуб „American cars and coffee Plovdiv“.

Областна администрация – Пловдив беше сред партньорите и гостите на събитието.

Кметът на район „Тракия“ и представител на клуб „American cars and coffee Plovdiv“ бяха отличени с грамоти за принос за популяризиране „Дните на безопасност на пътя ROADPOL на областно ниво от името на проф. Христина Янчева – Областен управител на област Пловдив.

Забележителни американски автомобили бяха подредени на паркинга на Кауфланд Тракия за свободно разглеждане.

Освен изложението на автомобили се проведоха редица демонстрации, като нагледен инструктаж за поставяне на детско столче в автомобил и демонстрация със специални очила, симулиращи замаяност, характерна след употреба на алкохол.

С цел да се покаже нагледно времето за реакция при различна скорост и важността от спазване на ограниченията се проведоха демонстрации на спиране на автомобили от 50 до 0 км. и от 30 до 0 км.

Служители от ОД на МВР – Пловдив проведоха урок на децата за преминаване на светофарна уредба. Освен това всички гости имаха възможността да се запознаят отблизо със специализирани автомобили – патрулка, линейка и пожарна кола.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 26 септември, 2024 в 17:47

Skip to content https://www.livechatalternative.com/