Новини

Областният управител Здравко Димитров посрещна премиера Бойко Борисов за откриването на новата зала на Драматичния театър

Областният управител Здравко Димитров присъства на откриването на обновения Драматичен театър в Пловдив. За официалната церемония в Пловдив пристигнаха премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов, шефката на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Те бяха посрещнати от Областния управител Здравко Димитров и директора на театъра Кръстьо Кръстев.

На церемонията присъстваха и кметът Иван Тотев, депутати от различни политически партии, общински съветници, много граждани и общественици.

Ремонтът се случи благодарение на бързата реакция на правителството, което  се случва благодарение на Правителството, което отпусна 4,2 млн.лв. за реконструкцията на Голямата сцена на театъра.

През август 2013 г. пожар изпепели основната сграда на Драмата и тя стана почти неизползваема. В края на април 2015 г. беше изготвен технически проект за реконструкция, а ремонтът приключи успешно през май 2016 г.

„Дадох дума, че ще ремонтираме сградата и я изпълних. Сега театърът е най-хубавият в цяла България. Пловдив е хубав град и с общи усилия правим всичко възможно, за да може през 2019 година да се представи достойно като Европейска столица на културата“, каза в приветствието си министърът на културата Вежди Рашидов.

Официалното откриване беше с моноспектакъла на Камен Донев „За всеобщата просвета“.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/