Новини

Главният секретар на Областна администрация Борислав Димов почете 179-тата годишнина от рождението на Васил Левски

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов се включи в честването на 179-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Той се поклони пред паметника на централната алея на Бунарджика заедно с народни представители, представители на община Пловдив, общински съветници, началникът на пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев, членове на комитетите „Васил Левски“ и „Родолюбие“ и граждани. В церемонията участваха формирования от Пловдивския гарнизон и военен духов оркестър.

В словото си водещият Златко Павлов подчерта “Всяко едно приближаване до Апостола винаги трогва и смущава, не само защото е безсмъртен, а защото е във висша степен морален. Когато мислим за него, ние мислим за всичко, което изпълва историята и вечността на нацията ни, съдбата й. Мислим за саможертвата и за предателството, за клетвата пред пищова и плесницата, за песента и въжето на Голгота. Без Апостола не можем да кажем: Аз съм българин!, не можем да си представим Отечеството без него. Защото той е най-високият връх, до който сме се домогвали като народ, като колективна нравственост, като себепознание. Левски – вечното предизвикателство, пред което майка България винаги е стояла на колене, задавена от гордост и сълзи. Стояла е и ще стои, докато я има“.

Официално слово по повод честването на 179 години от рождението на Васил Левски бе произнесено и от Савина Петкова – Председател на Общински съвет – Пловдив.

Пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя от името на Областния управител на Пловдив Здравко Димитров, общинските институции, политическите партии, комитетите „Васил Левски“ и „Родолюбие“ и признателни граждани.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/