Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев почете честването на 24-тата годишнината от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада

С тържествено събрание-концерт, 61 Стрямска механизирана бригада  отбеляза 24 годишнината от своето създаване. Честването се състоя в зрителната зала на НЧ “Васил Левски-1861 г” в гр. Карлово. На тържеството присъстваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, генерал Груди Ангелов, заместник-областният управител Георги Пилев,  кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ,заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, представителят на дирекция “Управление на човешките ресурси” в Министерството на отбраната Антон Ластарджиев, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений  и генералите Йордан Йорданов, Атанас Самандов, Галимир Пехливанов, Тодор Вангелов, Кольо Милев, Красимир Кънев, Димитър Шивиков, които вече са в резерва, но са част от бойната слава на стремци.

 Кметът на града д-р Кабаиванов се обърна към бригаден генерал Груди Ангелов и към целия състав на бригадата с думите: “…Това, което ние, Вашите съграждани, очакваме от Вас, воини от 61-ва бригада, е да гарантирате сигурността и целостта на България. Виждаме, че го правите отлично и за това се гордеем с Вас и Ви благодарим. Уважаеми воини, нашата обща мисия е да предадем на поколенията след нас – чист и силен българския дух, да предадем на поколенията след нас – единна, цяла и силна България. Нека да работим за това и ще успеем. Пожелавам здраве на Вас и на Вашите семейства, нека Бог да Ви закриля. Честит празник!”

 „Девизът на 61-ва Стрямска бригада е „Дълг, лоялност и всеотдайност“, всеки от нас, военнослужещите в съединението го носи в сърцата си. С него даваме пример на обществото и на нашите близки. Пред нас обаче има нови предизвикателства – борбата тероризма и мигрантската криза и ние се готвим ежедневно да отговорим на тези предизвикателства“, заяви командирът на бригадата бриг. генерал Груди Ангелов.

„Предстои оборудването на Сухопътни войски с нова Бойна машина на пехотата. 61-ва Стрямска бригада е бойната част, която първо ще получи от новото оборудване“, каза в словото си заместник-министърът на отбраната ген. р. Атанас Запрянов.

Със заповеди на министъра на отбраната,  Началника на отбраната,  командира на Сухопътни войски и на командира на 61-ва Стрямска бригада бяха наградени офицери, сержанти и войници, които са отличници в подготовката.

Пред „Паметника на загиналите воини във войните“ в района на 61 МБР, официалните лица и гости, положиха цветя.

Тържествата продължиха и вечерта  на площад “20-ти юли” с Празничен концерт на Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, хорови състави от град Карлово, както и с прожекцията на документален филм за 61-ва СМБ –  „Дълг, лоялност, всеотдайност”.

Последна редакция на 03 октомври, 2016 в 13:52

Skip to content https://www.livechatalternative.com/