Новини

Областният управител аплодира премиерното представление на „Боряна“

Областният управител Здравко Димитров и съпругата му аплодираха премиерното представление на най-новата пиеса в репертоара на Драматичен театър Пловдив – „Боряна“. Те бяха сред стотиците почитатели на Мелпомена, които бяха дошли снощи в обновената зала на театъра, за да гледат класическата драма на Йордан Йовков, под режисурата на Красимир Ранков.

Премиерата на пловдивска сцена се случва 85 години след първото представяна на Йовковото произведение на сцената на Народния театър през 1932 година. В пиесата участваха любими актьори от трупата на Драматичен театър Пловдив – Красимир Доков (Златил), Кръстю Кръстев (Рали), Николай Станчев (Андрея), Красимир Василев (Павли), Елена Кабасакалова (Елица), Стефан Попов (Алфатарският цар), Тодор Генов (Васил Ваклин), Марин Младенов (Едрю). В ролята на съпругата на Рали – Вида беше друга любима актриса, позната и от малкия екран – Параскева Джукелова. Но с най-силните аплодисменти беше възнаградена младата актриса Патриция Пъндева, за която ролята на Боряна е дебют на професионална сцена.

В края не представлението, Патриция Пъндева, която все още е студентка IV курс в НАТФИЗ, премина през ритуално посвещаване във вярност към професията, а директорът на театъра Кръстю Кръстев й връчи традиционния будилник, за да е винаги в крак с времето и духа на театъра.

Публиката, изпълнила залата до краен предел, възнагради с любов и силни аплодисменти екипа, осъществил постановката. Актьорите получиха огромна кошница с цветя от името на областния управител, който не скри възхищението си от тяхната игра. Здравко Димитров сподели, че Йовков е сред любимите му класически български автори, а в „Боряна“ има едно универсално послание и то е, че любовта може да победи омразата, а доброто у човека е повече от злото.

Здравко Димитров лично поздрави Патриция Пъндева, която познава от дете, защото е близък приятел със семейството на младата актриса. Той й пожела много блестящи роли и винаги да се радва на любовта на публиката. На екипа, осъществил постановката, пожела „На добър час“ и сподели, че е изключително радостен, че Драматичен театър Пловдив от години следва последователната си политика да поставя стойностни български автори, което неминуемо вдига реномето му и го поставя на водещо място в страната.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/