Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров запозна министър-председателя Бойко Борисов с детайли по инцидента с дерайлиралия влак

Областният управител Здравко Димитров запозна министър-председателя Бойко Борисов с детайлите по инцидента с дерайлиралия в ранните сутрешни часове влак на гара Пловдив. Премиерът бе посрещнат от областния управител и шефа на полицията – старши комисар Атанас Илков веднага, след като кацна на летище Пловдив след завръщането си от визитата в Мюнхен.

Министър-председателят е бил информиран за възникналия инцидент още сутринта, докато е бил на съвещание по сигурността на страните членки на Европейския съюз и веднага, след като ангажиментите му в Мюнхен са приключили, той е изявил желание да кацне на летище Пловдив и да се срещне с губернатора на областта, за да научи подробности за възникналата рискова ситуация.

Областният управител обясни, че при инцидента няма пострадали и цистерните вече са разкачени от дерайлиралия локомотив, което е предотвратило трагедия, подобна на тази в Хитрино. Причините за чрезвичайната ситуация тепърва ще се изясняват от отговорните институции.

Последна редакция на 18 февруари, 2019 в 14:01

Skip to content https://www.livechatalternative.com/