Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова приветства първия по рода си Регионален форум на учителите по изкуства

На 16 юни, в сградата на Областна администрация- Пловдив, се проведе Регионален форум „Педагогически решения за оптимизиране на учебната работа в часовете по изкуства“.  Форумът е във връзка с изпълнението на Годишния план за дейността на Регионалното управление на образованието – Пловдив  за учебната 2016/2017 година, т.9.42. Организатор на събитието е г-жа Нели Спасова – старши експерт по изкуства в РУО – Пловдив.

Специални гости на събитието бяха  г-жа Галя Георгиева – гл. експерт в МОН и зам. областният управител Евелина Апостолова. Във Форума участваха учители, директори и зам.-директори на училища по изкуствата в област Пловдив, старши експерти от РУО – Пловдив и ученици.

Форумът беше открит от г-жа Соня Мелоян – началник отдел ОМДК към Регионално управление на образованието в Пловдив, която подчерта, че „форумът не е просто хрунване, което да цели показност, а венец от дейности, организирани и инициирани от г-жа Нели Спасова с цел преподавателите от училищата по изкуства да се чувстват подкрепяни в своята работа.“

Гостите бяха поздравени с изпълнение на вокална група „Сладурани“ с ръководител Донка Гугова, която получи грамота от г-жа Мелоян.

Зам. областният управител Евелина Апостолова приветства участниците от името на областния управител Здравко Димитров. „Убедена съм, че на тази среща ще постигнете основната цел, която сте си поставили, а именно – Всички Вие, преподаватели по изкуствата в региона, да споделите своя професионален опит помежду си и да презентирате добрите си практики и идеи, които прилагате в  часовете по музика, изобразително изкуство и хореография. В този смисъл, вярвам, че и тази  година, форумът  ще се съпътства от интересни и запомнящи се дискусии. Убеден съм, че те ще направят работата на всеки от Вас по-ползотворна и обогатена с нови идеи, с които да развивате любовта на учениците си към изкуствата и ще стимулирате творческото им мислене“ каза в обръщението си г-жа Апостолова и пожела на участниците успешна и ползотворна работа.

Във фоайето на Областна администрация-Пловдив бяха изложени произведения на ученици от училищата по изкуства в областта.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/