Акцент, Новини

Евелина Апостолова и главният експерт по сигурността Валери Баранов присъстваха на работна среща с инициативния комитет на протестиращите в Асеновград

Заместник областният управител Евелина Апостолова и главният експерт по сигурността в Областна администрация – Пловдив  Валери Баранов присъстваха на втората работна среща с представители от инициативния комитет на протестиращите, която се проведе по инициатива на кмета Емил Караиванов в Асеновград. 

На нея бяха представени резултатите от извършената работа по поетите ангажименти за справяне с незаконното строителство в квартал „Лозница“ и изграждане на полицейска приемна там.

На срещата присъстваха и депутати от Асеновград, общински съветници, представители на EVN, „ВиК”, ОДМВР- Пловдив, Районно управление на МВР, Дирекция „Социално подпомагане”, различни партии, обществени организации и общинската администрация.

Кметът Караиванов заяви, че преди дни в ромската махала в града е проведена първата акция, при която са съборени 16 незаконни постройки. Той каза, че са установени и предвидени за събаряне още 36 незаконни постройки, чието премахване ще се извършва поетапно през следващите дни. Общинската администрация предвижда и ограничителни мерки за намаляване на движението на каруци по улиците на града, като те ще бъдат ограничени само в рамките на махалата.

На срещата стана ясно, че за 24 август е предвидено организирането на първата от поредица Кръгли маси, на които ще бъдат обсъдени въпросите за образованието и трудовата заетост на малцинствата, здравеопазването, социалната политика и жилищната среда на населението от ромската общност.

Директорът на ОДМВР Пловдив Атанас Илков заяви, че вече има назначени трима нови полицаи, които след съответното обучение, ще бъдат насочени към РПУ Асеновград. С писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев е поискано да бъдат отблокирани и още 19 незаети щата в полицията, за да бъде осигурено 24 часово присъствие на органите на реда в квартал „Лозница“. Беше докладвано, че в най-скоро бреме в квартала ще бъде открита постоянна полицейска приемна, в която гражданите ще могат да подават всякакви сигнали.

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/