Акцент, Новини

Областният управител се включи в открит урок по асансьорна безопасност

Третокласниците от СУ „Братя Миладинови“ присъстваха на открит урок по асансьорна безопасност, който се реализира по инициатива на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност “, съвместно с областния управител Здравко Димитров. Областният управител беше гост  на изключително интересния урок, който има за цел повишаване на знанията на децата за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки. Г-н Димитров каза, че е подел множество инициативи, които имат за цел да се грижат за безопасността на децата под формата на открити уроци и припомни, че в първия учебен ден е инициирал кампания за правилата за безопасно движение и преминаване през пешеходните пътеки. „Цел и грижа на всички нас е да опазим здравето и живота на децата, защото те са нашето бъдеще. Изключително важно е още от ранна възраст да ги научим на отговорно и безопасно поведение, за да ги предпазим от травматизъм и инциденти. Поради тази причина съдействам и участвам в поредица от открити уроци, чрез които на достъпен език да им обясним правилата за безопасност, които трябва да спазват“, каза областният управител.

На събитието присъстваха и председателят на ДАМТН Петър Горновски, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов, началникът на агенцията в Пловдив ген. Кюмюрджиев и председателят на ФАБ Емануела Фролошка с екипа си.

Събитието бе част от първата в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена  от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество  между агенцията и неправителствената организация, и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“. В нейния ход експерти от държавната агенция участват в организирани от фондацията и СО срещи с деца от детски градини и училища в София и страната, по време на които разясняват на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

Г-жа Фролошка и екипът й обясниха на малчуганите по увлекателен начин историята за създаването на асансьори и ескалатори и правилата за тяхното безопасно ползване. Организаторите не инициативата обясниха на достъпен за децата език какви са рисковете от невнимателно използване на съоръженията за вертикално придвижване и най-важните правила за тяхната безопасност. Учениците се нескрит интерес изгледаха забавните приключения на анимационните герои Бобо и Робо, които ежедневно използват съоръженията в многоетажни сгради и молове. Децата активно се включиха в открития урок, като задаваха множество въпроси. Всички малчугани получиха и интересни илюстровани книжки, в които са разказани приключенията на Бобо и Робо.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/