Акцент, Новини

Зам.областният управител – г-жа Евелина Апостолова и Главният секретар на Областна администрация-Пловдив бяха официални гости на Генералния консул на Република Турция- Хюсейин Ергани

На 29.09.2017 г. Генералния консул на Република Турция в Пловдив – Хюсейин Ергани, даде прием в чест на турската делегация, участваща на 73-я Международен панаир. Събитието  се проведе в Резиденцията на Генералното консулство на ул. „Филип Македоски“.  Специално за събитието дойде Посланикът на Република Турция в София – Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Сред официалните гости бяха зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова, областните управители на Смолян и Пазарджик – Недялко Славов и Стефан Неделчев, председателят на Общинския съвет г-жа Савина Петкова, Главният секретар на ОА-Пловдив Борислав Димов, директорът на Международен панаир-Пловдив – Иван Соколов, почетния консул на Република Германия г-жа Мариана Чолакова, председателят на Пловдивската търговско- промишлена камара г-жа Добрина Проданова, представители на бизнеса от големите турски градове, както и на турски фирми, които развиват бизнеса си в България.

Посланик Гьокче поздрави присъстващите и използва повода  да благодари на представителите на местната и държавна власт за 4-години, които е бил посланик на Република Турция в България. „За тези 4 години, много пъти съм имал възможността да посетя Пловдив. Това е прощално за мен посещение, тъй като след един месец изтича мандатът ми. Благодаря за приятелството и подкрепата, която ми беше оказвана през този период и съм убеден, че ще се срещаме и в бъдеще“, каза в обръщението си посланикът.

В края на официалната част на приема, зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова благодари за поканата и  каза, че Областна администрация-Пловдив винаги е съдействала за поддържането на добрите съседски отношения  между България и Турция.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/