Акцент, Новини

Зам. областният управител инж. Димитър Керин участва в Кръгла маса за алтернативна градска мобилност

На 3.11.2017 г., в сградата на Младежкия център на Гребната база в Пловдив, се състоя  Кръгла маса на тема „Ден на алтернативната градска мобилност”. Инициативата се осъществява в изпълнение на основния приоритет на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз – „Насърчаване на ефективното партньорство – заедно можем повече в ЕС“. Целта й е да постави в центъра на общественото обсъждане темата за градската мобилност, която е интегрална част от европейския въпрос за развитието на интелигентни градове и е пряко свързана с повишаването на качеството на живот, здравето на гражданите и опазването на околната среда.

Зам. областният управител инж. Димитър Керин поздрави присъстващите и приветства идеята за увеличаване на възможностите за алтернативни варианти за  придвижване в населените места. След приветствията, идеята беше промотирана от зам.-министъра на МРРБ – Деница Николова.

„Със средствата, които получаваме от Европейския съюз и на базата на европейската солидарност, ние променяме Пловдив, което дава посоката за развитието на града към една по-екологична среда“, заяви зам.-министър Николова, която подчерта, че „една от основните цели за изграждането на велоалеите е намаляване броя на катастрофите.

След края на кръглата маса, на Гребната база стартира велообиколка, в която  се включиха над 100 души. Колоната с велосипедисти бе предвождана от заместник-министър  Деница Николова, заместник областния управител  на пловдивска област инж.Димитър Керин, кмета на община Пловдив Иван Тотев,  заместник-кмета Георги Титюков,   и др. Инициативата подкрепиха и футболните легенди на „Ботев“ – Пловдив Петър Зехтински и Атанас Пашев, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, районни кметове и зам.-кметове, общински светници.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/