Акцент, Новини

Областният управител приветства ректорите на висши учебни заведения в страната

Областният управител Здравко Димитров приветства ректорите на всички висши учебни заведения в страната, които се бяха събрали в Университета по хранителни технологии на тазгодишния Съвет на ректорите. Г-н Димитров заяви, че всички институции в Пловдив и областта работят в синхрон и са отворени към решаване на проблемите в образованието. Той  пожела успешна работа на Съвета на ректорите, които заседава в Пловдив, за да обсъди промените в Закона за висшето образование и бюджета за 2019 година.

На работната среща присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместникът му Петър Николов, председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, ректори и представители на висшите училища в България.

На форума бяха обсъдени предстоящите промени в Закона за висшето образование, свързани с акредитацията и управлението на висшите училища, както и възможността за придобиване статут на научноизследователски университети. Министър Вълчев обяви, че предложенията на работната група за промени в закона ще бъдат подложени на широко обсъждане.

Преди работната среща на Съвета на ректорите, областният управите Здравко Димитров беше гост на тържественото честване на 65 годни от основаването на  Университета по хранителни технологии, Пловдив.

Той поздрави ректора проф. д.т.н. Кольо Динков и пожела на академичния състав на единственото по рода си висше учебно заведение на Балканите,  да продължава да съчетава традиция и модерни методики в обучението, за да формира хиляди успешни специалисти.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/