Новини

Областният управител Здравко Димитров подкрепя Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“

Областният управител Здравко Димитров подкрепи Националната кампания „Великден за всеки“  – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България  Мая Манолова.

Инициативата, която стартира на 3 април, е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни –поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лв. най-нуждаещите се пенсионери. Притежателите на ваучери ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

  • IBAN: BG03BUIB98885029906100
  • Банков код: BUIBBGSF
  • Или със SMS 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/