Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото откриване на 74-я Международен панаир – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров присъства на тържественото откриване на 74-я Международен панаир – Пловдив. Поредното издание на техническото изложение беше приветствано от вицепремиера Томислав Дончев „През последните десет години българският бизнес осъществи големи реформи, българската икономика премина към повече производство и повече износ, стана по-конкурентна на външните пазари, но трябва да направим следващата крачка, заяви  вицепремиерът. Моделът с ниска цена на труда и ресурсите вече е изчерпан, сега трябва да се инвестира във високи технологии и роботизация, защото повишават добавената стойност“, изтъкна той.

Томислав Дончев определи Международен панаир Пловдив като „една от най-добрите традиции в България“ и подчерта, че той ще остане „устройството, което мери пулса на българската икономика“. След като преряза лентата, заместник министър-председателят разгледа експозициите и остана впечатлен от представените технологии и машини.

На тържествената церемония по откриване на Международен панаир – Пловдив, присъстваше и заместник областният управител Евелина Апостолова, посланикът на Индия в България – Пуджа Капур, както и директорът на ОДМВР – Пловдив – старши комисар Атанас Илков, който посрещна гостите на специално открития щанд, част от инициативата „Отговорни на пътя“.

Мащабната акция за пътна безопасност, която е включена в програмата на „Ауто сити Пловдив 2018“, се осъществява с помощта на Областна администрация – Пловдив и със съдействието на областния управител Здравко Димитров. Съорганизатори са Международен панаир Пловдив и БЧК Пловдив.

Важна част от акцията са разясненията за овладяване на агресивността, причина за стотици катастрофи и инциденти, предизвикали протести на хората в много градове през последните седмици. Ще се акцентира върху подобряването на отношенията между участниците в движението, като начин за повишаване на спокойствието и сигурността по пътищата. На информационния щанд служители на Пътна полиция дават консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. Още едно улеснение е предвидено за онези, които направят или договорят покупка по време на изложението. На място ще бъде окомплектован целият пакет документи, с който да отидат в Пътна полиция-Пловдив, и там ще бъдат обслужени приоритетно. Това е част от националната инициатива за насърчаване на подмяната на стария автопарк с нови возила, които са по-безопасни и по-екологични. С улесненията за собствениците на нови, по-сигурни коли и с превантивните действия за намаляване на конфликтите, сектор „Пътна полиция“ на Областната дирекция на МВР в Пловдив утвърждава нов подход в усилията, които полага за намаляване на пътния травматизъм. В кампанията „Отговорни на пътя“ експерти ще предоставят полезна информация и съвети за безопасно шофиране.

Есенният международен панаир, в който тази година участват над 550 фирми от 35 държави, включва десет специализирани изложби: „Акватех“ (за водния сектор), „Ауто сити Пловдив“ (за автомобили), „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Строителство“, „Робохайтех“ (за роботи и автоматизирани системи), „Химия“. Има и специална секция за едра строителна техника.

Отново най-големи са изложбите „Машиностроене“ и „Стройтех“, тъй като представят много широк кръг изделия с приложение и в индустрията, и в бита. Съществено увеличение на броя на фирмите  отбелязват изложбите „Елтех“ и „Енеко“ – съответно с 36% и 23%, а ръстът показва  ускорено развитие в тези области. През последните години скорост набира и изложбата “Акватех“, защото проблемът за чистотата на водата става все по-важен за обществото, а тя показва решения за предприятията, за общините и за дома.

Най-променен е автомобилният салон, който има различен облик и по-богато съдържание. В „Ауто сити Пловдив“ може да се видят премиери и нови модели на световни марки, автомобили за ежедневието, за бизнес, свободно време и спорт, резервни части, гаражно и сервизно оборудване.

Един от гостите ще получи голямата награда – лека кола по избор измежду седем модела, осигурена от Международен панаир Пловдив.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

[/su_custom_gallery]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/