Акцент, Новини

Пловдив ще е домакин на финалите на международния турнир LUKOIL CUP – Шампионска лига за деца

Представители на спортния клуб на LUKOIL  в Русия се срещнаха с областния управител Здравко Димитров, за да обсъдят подробности около организирането на международния детски футболен турнир LUKOIL CUP – Шампионска лига за деца.

В турнира участват отбори, съставени от футболисти родени през 2008 година, а Пловдив за първи път ще бъде домакин на шампионската лига за деца. Финалите на футболния турнир ще се проведат от 4 до 8 септември. Европейската столица на културата 2019 г. е избрана за решаващия етап, защото ще може да предложи на младите футболисти  и поредица от тържества и културни събития.

За да получат възможност за участие в турнира, младите руснаци ще се състезават в мащабен квалификационен турнир, който ще се проведе в Москва през август. В него ще вземат участие 20 отбора от  17 региона на Русия. Победителят ще получи правото да представлява Русия на международния финал в България. 

За купата на LUKOIL ще се състезават и детските отбори на  Барселона, ФК Интернационале, Андерлехт, Цървена Звезда, Стяуа, Бешикташ, победителят от квалификациите в Русия и един от пловдивските отбори.

Областният управител обеща пълно съдействие за организацията на състезанието  и намиране на подходящ стадион за провеждане на проявата, както и за създаване на добри условия за настаняването на близо 200 деца, които ще пристигнат в Пловдив за да се борят за престижната шампионска купа.

Президентът на президентът на спортния клуб на LUKOIL в Русия Владимир Залатухин връчи на областния управител прекрасен сувенир, в знак на благодарност  за подкрепата.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/