Акцент, Новини

С тържествена церемония бе отбелязана 76-та годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на Българските сили за специални операции

Областният управител Здравко Димитров, заместникът му Петър Петров и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов присъстваха на тържественото честване по повод 76-та годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на Българските сили за специални операции. Те, заедно с вицепремиера Мариана Николова, военни, официални лица и  десетки граждани, присъстваха на тържеството и отдадоха заслужена почит на загиналите парашутисти. Новите попълнения на 68-ма бригада „Специални сили“ се заклеха да служат вярно на Родината. По време на церемонията бяха наградени заслужили ветерани, военнослужещи и цивилни служители.

Знеполският епископ Арсений отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите военни парашутисти и бяха положени венци и цветя пред паметната плоча с имената на подполковник Иван Трифонов, капитан Тодор Киряков, старши лейтенант Николай Саръев,  офицерски кандидати Антон Петров, Валентин Донев и Преслав Стоянов. Четири от жертвите си 68-ма бригада дава по време на мисии в Ирак. 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/