Акцент, Новини

Областният управител получи похвала за внедряването на пилотния проект „Посещаемо и безопасно училище“

Областният управител Здравко Димитров беше похвален за работата си по пилотното внедряване на Междуинституционалния механизъм за обхват„Посещаемо и безопасно училище“. Това стана след заседание на министерски съвет, а вицепремиерът Томислав Дончев определи работата по Механизма като успешна и подчерта, че държавата е решителна в усилията си.

Пилотният проект, изграден за Областна администрация – Пловдив и Регионално управление по образование – Пловдив, осигурява информационната база и координацията на областно и общинско ниво на действията на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст и вече е внедрен във всички области на страната.

През 2017 г. областния управител на Пловдив Здравко Димитров получи наградата на БАИТ за значителен принос в ИКТ бранша в категория Държавна администрация за внедряването на проекта „Посещаемо и безопасно училище“

През втората година от функционирането на Механизма екипите от учители, социални работници, полицаи, медиатори и други специалисти се фокусираха върху приобщаване на новоотпадналите, както и върху ранния обхват на 5, 6 и 7-годишните деца.

Под егидата на областния управител беше създадена и внедрена пилотно и втората част на проекта, в който са включени и детските градини от район „Източен“ в Пловдив, защото от анализите на експертите става ясно, че проблемите в училищата основно произлизат от непосещаването на предучилищната подготовка от деца от малцинствата. Софтуерът на проекта е изготвен изцяло от пловдивска компания.

За две години в детските градини и училищата в страната са върнати или записани за първи път над 40 000 деца и ученици.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/