Акцент, Новини

Министър-председателят разгледа най-новите обекти в Пловдив и откри Международния технически панаир

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Пловдив, за да разгледа най-новите обекти – Голямата базилика и площад „Централен“, както и да пререже лентата при откриване на 75-ия Международен технически панаир.  

Премиерът бе придружаван плътно от Здравко Димитров, областен управител и кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ, вицепремиера Томислав Дончев и заместник областните управители Евелина Апостолова, Димитър Керин и Петър Петров.

Докато разглеждаше античните мозайки в компанията и на изпълнителния директор на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър, Борисов не скри задоволството си от добре свършената работа и поздрави работниците на обекта. След това премиерът и придружаващите го лица разгледаха реновирания площад „Централен“. Министър-председателят остана приятно изненадан от новата визия на площада и заключи, че Пловдив има привилегията да е сред живите градове, легнали върху уникална археология.

Бойко Борисов присъства и на тържествената церемония по откриване на 75-ия Международен технически панаир. Той беше посрещат Пловдивския митрополит Николай, който благослови старта на 75-ия Международен технически панаир и придружаван от Здравко Димитров и останалите официални лица, застана на трибуната.

В словото си премиерът подчерта, че ръстът на икономиката е 3,5% и всички световни кредитни агенции увеличават кредитния рейтинг на страната ни. Той посочи, че като резултат бизнесът е активен, а „на тези изложения се подписват десетки договори, създават се много партньорства“.

„Да ни е успешен панаирът“, пожела министър-председателят Борисов, преди да пререже лентата на деловия форум, заедно със зам.-министъра на руската федерация по наука и образование Наталия Бочарова и посланик Анатолий Макаров. Тази година Русия е страна партньор на изложението. Министър-председателят и официалните лица посетиха палата номер 2, където над 50 научни организации и университети от Русия представят иновации

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/