Акцент, Новини

Конкурсът „Фермер на Тракия“ отличи най-добрите земеделски производители

На тържествената церемония по награждаването на най-добрите земеделски производители за 2019 г., в разделите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково присъства заместник областният управител на пловдивска област Евелина Апостолова.

Тази година номинациите на стопаните бяха издигнати от Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция, чрез областните му поделения в Пловдив, Пазарджик и Хасково.

Големите победители в разделите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“

станаха агрономът Христо Русинов и ветеринарният лекар Светозар Василев. Христо отглежда овошки, бадеми и маслодайна роза в село Иван Вазово, община Калояново. Светозар има елитно стадо от породата Лакон в хасковското село Пъстрогор.

Останалите наградени земеделски производители са: Димитър Семерджиев – биопроизводител на овощни култури от Хасково, Васил Дамянов – зеленчукопроизводител от Пазарджик, Илиян Дафов – собственик на овощни и зеленчукови насаждения в Пазарджишко, пчеларят Николай Хосейни от Пловдив, Александра Стоянова – с телеугоително стопанство в Пазарджик, Даниела Христова – собственик на овцеферма в Харманли, Мирослав Матев, който поддържа комбинирано стопанство – ферма за патици и крави, отделно обработва над 25 000 декара земя в Хасковско, и Красимир Шапков – със стадо овце Лакон от Устина.

 В рамките на 17-ото издание на престижната проява се роди идеята конкурсът „Фермер на Тракия“  да се превърне в Балкански форум. Тази година на церемонията имаше гости от Гърция и Македония, представители на агробизнеса, аграрната наука, банковия, туристическия и ритейл сектора. Конкурсът се организира от в. „Марица“ с традиционен партньор Областна дирекция „Земеделие“ – Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/