Акцент, Новини

Ангел Стоев присъства на откриването на новия диспечерски център на EVN

Областният управител Ангел Стоев бе сред официалните гости на церемонията по откриването на новия диспечерски център на EVN – Електроразпределение Юг – Пловдив.

На събитието присъстваха още заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов, заместник-кметът на Пловдив Тодор Чонов, регионалният мениджър на EVN Александър Сипек, председателят на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“ Йоахим Гасер, служители и гости.

Ангел Стоев приветства домакините и отбеляза, че в последните двадесет години Пловдив и Пловдивска област са се превърнали в притегателен център за български и чуждестранни инвеститори. Община „Родопи“ е втора по темпове на привличане на нови инвестиции за миналата година след София. „Основополагащият фактор за това е сигурната енергийна система и достъпната цена за бизнеса“, посочи Стоев и пожела на всички здраве и много професионални успехи.

Гостите имаха възможността да разгледат диспечерския център, оборудван с най-новите технологии в областта. От него ще се управляват онлайн всички подстанции, възлови станции и трафопостове, както и връзката с ЕСО. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/