Акцент Новини

Ангел Стоев присъства на откриването на новия диспечерски център на EVN

Областният управител Ангел Стоев бе сред официалните гости на церемонията по откриването на новия диспечерски център на EVN – Електроразпределение Юг – Пловдив.

На събитието присъстваха още заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов, заместник-кметът на Пловдив Тодор Чонов, регионалният мениджър на EVN Александър Сипек, председателят на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“ Йоахим Гасер, служители и гости.

Ангел Стоев приветства домакините и отбеляза, че в последните двадесет години Пловдив и Пловдивска област са се превърнали в притегателен център за български и чуждестранни инвеститори. Община „Родопи“ е втора по темпове на привличане на нови инвестиции за миналата година след София. „Основополагащият фактор за това е сигурната енергийна система и достъпната цена за бизнеса“, посочи Стоев и пожела на всички здраве и много професионални успехи.

Гостите имаха възможността да разгледат диспечерския център, оборудван с най-новите технологии в областта. От него ще се управляват онлайн всички подстанции, възлови станции и трафопостове, както и връзката с ЕСО. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605567
, +359 32 605568

https://www.livechatalternative.com/