Акцент, Новини

Премиерът назначи заместниците на областния управител на Пловдив

Даниела Николова и Иванка Петкова са назначени за заместници на областния управител на област Пловдив със заповед на министър-председателя Гълъб Донев. С предходна заповед от постовете са освободени Лъчезар Бакърджиев и Николай Василев.

Двете дами бяха част от екипа на областна администрация в периода 2021 – 2022 годината, по време на двата служебни кабинета, които подготвиха извънредните парламентарни избори за 46 и 47 Народно събрание.

Георги Янев пое още в понеделник поста главен секретар като ръководител на общата администрация. Ресорите на Николова и Петкова ще бъдат определени със заповед на Областния управител Ангел Стоев следващата седмица.

Даниела Николова е юрист по образование, завършила е ПУ „П. Хилендарски“. Работила е в държавния сектор и в частни компании. Била е директор на Агенция по вписванията – Пловдив и заместник-директор на РЗОК – Пловдив.

Иванка Петкова по образование е инженер-агроном, има и допълнителни специализации по „Финанси и счетоводство“ и „Публична администрация“. Притежава сериозен административен опит като заместник-областен управител и главен секретар на Община „Родопи”.

Георги Янев  е бил дългогодишен служител и ръководител в служба „Военно контраразузнаване“, която в последствие става част от ДАНС. Притежава няколко специализации и е преминал през редица обучения, свързани с професионалната му дейност.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/