Акцент, Новини

Областният управител участва в дискусия за бъдещото развитие на Пловдив и региона

Д-р Зюмбилев участва в първата от поредицата срещи на Областните представителства на КСБ с местната власт

От Пловдив стартираха срещите на Областните представителства на Камарата на строителите в България (ОП на КСБ) с избраните кметове за мандат 2023-2027 г. Първото събитие бе организирано от ОП на КСБ – Пловдив, и вестник „Строител“, който е инициатор и медиен партньор на инициативата.

Домакин на събитието бе Пламен Иванов, председател на ОП Пловдив и член на УС на КСБ, а в срещата се включиха Костадин Димитров, кмет на община Пловдив, д-р инж. Илия Зюмбилев, областен управител на Пловдив, инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, зам.-кметът по строителството инж. Тошо Пашов, кметовете на районите „Тракия“, „Централен“, „Източен“, „Южен“, „Западен“ и „Северен“, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова.

Срещата бе открита от Пламен Иванов, който поздрави присъстващите и им благодари за това, че са се отзовали на поканата на ОП Пловдив и в. „Строител“. „Целта на срещата е да коментираме визията за развитието на областта, града и районите му, както и инвестициите, които ще се случват, и да търсим модела и формата да си партнираме“, посочи Иванов. „Развитието на града е немислимо без участието на строителите. Без частната инициатива и без да имаме общи цели с Вас, Пловдив нямаше да е това, което е в момента“, заяви Костадин Димитров.

„В последните години градът и областта се превърнаха в икономическото сърце на България“, каза д-р инж. Илия Зюмбилев. „За мен е удоволствие да стартираме новата кампания от срещи на Областните представителства на Камарата с ръководствата на общините в новия мандат именно от Пловдив. Проблемите ни са общи и трябва заедно да ги решаваме“, коментира инж. Илиян Терзиев. Той поздрави кмета на Пловдив и районните кметове за избирането им и им пожела успех. Председателят на УС на КСБ увери местната власт, че може да разчита на партньорството на Камарата и на експертизата на браншовата организация. „Ще се радваме представители на ОП Пловдив да бъдат включвани във всички формати, в които се дискутират въпроси и се вземат решения, свързани със строително-инвестиционния процес“, добави той.

В своето обръщение д-р Зюмбилев изтъкна, че КСБ има ключова роля за развитието на областта. „Ние сме на първо място в страната по издадени разрешения за строеж, така че Вие имате сериозни ангажименти към града и областта. Държавата предвижда ръст на инвестициите в областта икономическото развитие. Както спомена кметът Димитров, предвижда се да бъде довършено строителството на Околовръстния път. Планира се и изграждането на вътрешноградска железница, построяването на два нови моста над р. Марица. Така че строителите ще имат много работа“, посочи д-р инж. Зюмбилев. Той също заяви намерение за създаване на добра комуникация с бранша и готовност заедно с екипа си да подпомага дейността на строителите. По думите му в последните години в Пловдив се наблюдава бурно жилищно строителство и е необходимо много сериозно да се обмислят посоките на развитие на града.

„Вестник „Строител“ е най-естествената платформа, на която да се водят дискусиите, касаещи инвестиционните намерения, развитието на регионите и перспективите за строителството на централно и местно ниво. Даваме възможност да се чуят повече мнения и позиции и да се набележат конкретни сътрудничества между строителния бранш и общините“, посочи Ренета Николова.

Цялата информация за събитието можете да намерите в онлайн изданието на в. „Строител“

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 08 декември, 2023 в 15:57

Skip to content https://www.livechatalternative.com/