Акцент, Новини

Областният управител на Пловдив на Фестивала на ягодата в Кричим

Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев заедно с кмета на Кричим Атанас Калчев приветстваха всички участници и гости на Фестивала на ягодата.

323 участници от района се включиха във второто издание на Фестивала на ягодата в Кричим, който се проведе през уикенда на 11 и 12 май 2024г. На централния площад на града се събраха стотици гости, производители, земеделци и любители на сладкия плод. Програмата на празника включваше фолклорна програма с конкурсен характер, кулинарно шоу с дегустации, а също така и конкурсите „Най-атрактивен щанд”, „Най-млад фермер – ягодопроизводител“ и „Най-голяма ягода“.

„Постоянството е в основата на всяка традиция и Кричим е живото доказателство за това. Преди една година ние организирахме първия по рода си фестивал на ягодата, а през тази искаме не просто да го утвърдим като традиция, а и да го надградим. Така че който още не е чул, да чуе и да знае къде е Кричим – столицата на чудната и ароматна българска ягода. Вложихме максимални усилия, за да се отбележи този празник и да остави още един незаличим спомен у всички нас“, подчерта кметът Калчев.

„За мен е чест да присъствам на Фестивала на ягодата. Празник, който убеден съм ще се превърне в символ за община Кричим. Пожелавам на всички земеделци здраве и все така упоритост и последователност в работата им.“ сподели областния управител Илия Зюмбилев.

„Повишаването на интереса към отглеждането на ягоди е обвързан с благоприятния и подходящ микроклимат и почвени условия на района. Радвам се, че затвърждавате традицията на фестивала, тъй като това е основният поминък на семействата в общината“, каза Таня Георгиева

На събитието присъстваха също заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева, заместник-областният управител на областта Димитър Добрев, съветникът по селско стопанство на президента и бивш земеделски министър Явор Гечев, директорът на областна дирекция „Земеделие“ – Пловдив инж. Ангел Личев и директорът на стоковото тържище за плодове и зеленчуци  в с. Първенец Илия Гатев.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/