Новини

Заместник-областните управители и главният секретар на Областна администрация приеха протестиращите родители от училище „Душо Хаджидеков“

Днес заместник-областните управители Иван Антонов и Георги Пилев и главният секретар на Областна администрация-Пловдив Борислав Димов,  приеха родители на деца от училище „Душо Хаджидеков“. Родителите протестираха срещу гласуваното вече от Общинския съвет намерение на Община-Пловдив да премести част от класовете на кварталното училище в сградата на училище „Георги Бенковски“ . Мотивите  за недоволството са, че това решение взето много бързо, без да бъде обсъдено с тях, с ръководството на училището и Регионалния инспекторат. Основните опасения на родителите са за сигурността на децата им, които ще трябва да пресичат два оживени  булеварда. Разстоянието от два километра, които трябва да преодоляват децата всеки ден, също притеснява протестиращите. Не на последно място те посочиха, че не желаят децата им да сменят учителите и съучениците, с които вече са свикнали. Родителите бяха категорични, че искат Областният управител Здравко Димитров да отмени решението на Общинския съвет.

20052016-01-003„Това решение все още не пристигнало официално в Областна администрация, но ви уверявам,  че когато го получим, нашите юристи ще го разгледат и анализират най-обстойно. Ние нямаме право да отменяме решения на Общинския съвет, но при открити нарушения, можем да ги връщаме за повторно гласуване. Ако и тогава решението на общинарите е същото, то може да се оспори в Административния съд“, успокои родителите заместник-областният управител Иван Антонов. Той ги увери, че това е позицията на  Областният управител Здравко Димитров, който вече  е уведомил министър-председателя Бойко Борисов за конфликта.

След празниците родителите ще внесат в деловодството на Областна администрация  подписка с придружително писмо от протестиращите.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/