Новини

Областният управител Здравко Димитров връчи грамоти на Аврам Христов и Асен Будаков, които спасиха живота на свой съученик

Областният управител Здравко Димитров връчи почетни грамоти на  учениците Аврам Христов и Асен Будаков от ПГ „Златю Бояджиев“ гр. Брезово. Той ги поздрави за бързата им и навременна реакция, която е спасила човешки живот, за благородството, човечността, смелостта и себеотрицанието им.

Младежите получиха и знак медал „За хората с добри сърца” от председателя на Фондация „Помогни на нуждаещите се“ гр. Пловдив, журналистът Георги Найденов, инициатор на събитието.

Аврам и Асен са десетокласниците, които се притичат на помощ на свой съученик, който получава пристъп след час по физическо. Двамата, без да губят самообладание и реагират абсолютно адекватно, като прилагат животоспасяваща техника, която са научили в часа по здравно подготовка.

„Особено ми е приятно да награждавам млади хора за подобни постъпки“, каза Здравко Димитров. Областният управител не скри, че в днешно време агресията между деца става ежедневие и за съжаление, това се налага като модел на общуване между младите хора. „Но ние като родители, като настойници и хора, които сме отговорни за вашето възпитание, не трябва да се примиряваме, а да се стараем да поощряваме добрите примери за човечност и благородство. Малко са отговорните хора на вашите години и за това обществото трябва непременно да ги подкрепя. Пожелавам ви да бъдете все така добри и да намерите своя път в живота“, каза в обръщението си към младите хора Здравко Димитров.

Младежите получиха от областния управител и книгите за историята на Пловдив „Градът или Между Изтока и Запада XIV – XVII век“ от Йордан Велчев и „Антична история на град Пловдив“ от Димитър Костов. Фондация „Помогни на нуждаещите се“ им връчи справочника „Дипломатически протокол и церемониали“, помагалото „Охранителна дейност и спасителни операции при бедствия и аварии“ и по един калкулатор. Асен и Аврам бяха придружавани от директора на гимназията Даниела Вартоломоева, която не скри гордостта си от постъпката на своите ученици.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив

Последна редакция на 26 октомври, 2016 в 17:08

Skip to content https://www.livechatalternative.com/