Новини

Областният управител бе официален гост на седмото издание на националния конкурс „Народните будители и аз“

Областният управите Здравко Димитров бе официален гост на церемонията по награждаване на победителите от националния конкурс „Народните будители и аз“, който се проведе в Хотел Пловдив през уикенда.

Здравко Димитров лично дава старт на проекта през 2010 година, когато е кмет на район Западен. Организатори на конкурса са ротари клубовете „Пловдив Пълдин“,“Пловдив“, „Пловдив Филипопол“ и „Зонта“.

Средношколската надпревара, която се организира за седма поредна година, събра ученици от цяла България, а журито от изтъкнати професори и академици, отличи най-добрите участници в две възрастови групи. 

Почетни гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев, кметът на Карлово, бивши депутати, академици, издатели и учители.

Залата се изправи на крака, когато учителка от Карлово призова всички присъстващи деца да се изправят и заедно да кажат: „Ние обичаме България“.

Мили деца, всички вие сте победители. Всички заедно успяваме да направим така, че този проект да се случва вече седем пъти, а не както мнозина прогнозираха 1-2. Надявам се Министерството на образованието да го направи приоритетен и да помага наградените деца да пътуват до родните места на емблематичните личности, които са избрали за свои патрони. Така ще изпълним със съдържание думите „Аз обичам България“, каза организаторът Кирчо Атанасов.

Последна редакция на 07 юни, 2017 в 17:38

Skip to content https://www.livechatalternative.com/