Акцент, Новини

Премиерът Бойко Борисов и областният управител Здравко Димитров заедно на откриване на Пловдивския панаир

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в тазгодишното изложение и предостави на честта на областния управител Здравко Димитров, заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и кметът Иван Тотев да прережат лентата за откриване на 73-то издание на Международен панаир – Пловдив. На тържествената церемония присъстваха и заместник областните управители Евелина Апостолова, Димитър Керин, Петър Петров, официални лица, изложители и много гости.

Министър-председателят не скри задоволството си от ръста на икономиката и политическата стабилност в страната, които довеждат до ръст на желаещите да инвестират у нас. „Политическата, финансова и икономическа стабилност в страната дават възможност на индустрията да се развива. В сложната глобална обстановка в момента, във време, в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръст на икономиката и индустриалното сътрудничество и развитието на населените места“, каза премиерът. Той посочи, че ръстът на икономиката в страната гони 4 процента, безработицата е спаднала с 5 процента, инфлацията е нулева, фискалният резерв е огромен, а по данни на Евростат, от началото на годината ръстът на доходите е нараснал на 11 процента.

Министърът на икономиката Емил Караниколов пое ангажимент от името на правителството, още на следващото изложение да има щандове на Българска банка за развитие, представители на ОП „Развитие и конкурентоспособност“, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия и Агенцията за инвестиции, които да помагат на компаниите.

Г-н Борисов бе неотлъчно в компанията на областния управител Здравко Димитров по време на обиколката на панаирните щандове.  Те проявиха интерес към новите автомобили, които участват в тазгодишния автосалон, специализираната експозиция на тежка механизация за изграждане на инфраструктурни обекти и мотокарите българско производство.

Областният управител Здравко Димитров и заместниците му се спряха и поздравиха гостите от Санкт Петербург, чиито щанд е сред официалните изложители на панаира.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/