Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин почете Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

С поклонение, отдаване на почести  и полагане на венци и цветя в Пловдив бе почетена 142-та годишнина от гибелта на българския национал-революционер, демократ, поет и журналист Христо Ботев.

В церемонията пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина участваха военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили под командването на бригаден генерал Явор Матеев, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили от гр. Пловдив и членове на Комитет „Родолюбие“.

За да отдадат своята почит в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, и да положат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев бяха кметът на град Пловдив инж. Иван Тотев, заместник- областния управител на област Пловдив инж. Димитър Керин, председателят на Общински съвет-Пловдив – Савина Петкова, народните представители доц. Георги Йорданов, Славчо Атанасов и Елена Аксиева, бриг. генерал Явор Матеев – началник  на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада  „Специални сили“, заместник-кмета инж. Александър Държиков, Обществения посредник на Община Пловдив Борислав Стаманов, общински съветници, кметовете на райони, представители на общинската администрация, директори на общински предприятия, представители на ФК „Ботев“ Пловдив и многобройни признателни граждани. Водещ на честването бе актрисата Мария Генчева от Драматичен театър – Пловдив. Официалното слово произнесе проф. Инна Пелева – носител на Награда „Пловдив“ в Раздел „Художествена литература“.

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/