Акцент Новини

В Камерна зала на Областна администрация – Пловдив се състоя заключителния концерт на хор „Детска китка“

В Камерна зала на Областна администрация – Пловдив се състоя заключителния концерт на хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив. На него присъства областният управител Здравко Димитров, зам.-областният управител Димитър Керин и много гости.

Хористките от двата състава, Стажантски и Концертен, изпълниха произведения, включени в програмата за предстоящото им турне в рамките на Международния хоров фестивал за мир във Виена.

Диригент на хора – Яна Делирадева, на рояла – Николета Енева, хормайстор – Джулия Узунова, главен диригент – Златина Делирадева.

Изтъкнатият пловдивски диригент, педагог и ръководител на момичешкия хор „Детска китка” – проф. Златина Делирадева през годините е удостоявана със званията Прочетен гражданин на Пловдив и Почетен гражданин на Чирпан, Орден „Кирил и Методий“, Награда „Пловдив“ в категория „Произведение за изкуството, предназначено за деца“, връчена през 2018 година на хор „Детска китка“ с диригент Златина Делирадева и почетен знак „Златен век“ за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност по повод 24 май 2018 година.

Преди концерта се състоя церемония по връчване на дарение от един от доайените на пловдивската живописна школа – художникът Никола Вичев, който направи изключителен жест, като дари на Областна администрация – Пловдив забележителен портрет на Дядо Добри. 

Дарението беше получено лично областния управител Здравко Димитров. Той изказа сърдечната си благодарност на художника и на неговата дъщеря Вера, благодарение на която събитието стана факт. Г-н Димитров развълнуван заяви, че всички трябва да следваме примера на светеца от Байлово, както наричаха Дядо Добри – аскетът, посветил живота си в служба на Бога и дарил стотици хиляди лева на български църкви и манастири.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Последна редакция на 27 юни, 2018 в 16:05

https://www.livechatalternative.com/