Акцент, Новини

Министър Вътев и заместник областният управител Димитър Добрев бяха почетни гости на събора “Да запазим заедно българското”

Заместник областния управител на област Пловдив – г-н Димитър Добрев, бе част от Националния събор за опазване на местните български селскостопански породи животни в Калофер, открит от Министъра на земеделието и храните.

Съборът се провежда за осемнадесета поредно година в гр. Калофер, местността „Паниците“.

Пред участниците в събора Министър Вътев посочи, че България е изключително богата на биоразнообразие страна и част от това разнообразие са традиционните български породи животни. „Имаме една задача, която само заедно можем да изпълним. Тя се казва повишаване на продуктивността на българските породи. Защото отвън конкуренцията е огромна и пазарът е отворен“, коментира министърът. В условията на конкуренция най-важното нещо е да спечелим доверието на потребителите, а то се печели с изключително честно отношение към продуктите, които стигат до трапезата.

Г-н Димитър Добрев проведе беседи с животновъдите и се запозна с техните проблеми. Той  им даде насоки по отношение на наемане на пасищни площи в защитените територии и увеличаване на броя на отглежданите животни от местни породи. Заместник областния управител даде насоки на производителите за директната реализация на тяхната продукция и достигането й до потребителя.

Осемнадесетият Национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни в Калофер се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните и е под наслов “Да запазим заедно българското”. МЗХ подпомага организацията по схемата за държавна помощ за участие в изложения.  В събитието участва и кметът на Калофер Румен Стоянов.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/