Акцент, Новини

В Областната администрация ще се проведе работна среща във връзка с предприетите мерки срещу коронавируса

В Пловдив и областта няма случаи на заболяването

Срещата се свиква със заповед на РЗИ и е във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID -19 /Инфекциозно заболяване, причинено от коронавирус 2019 –nCoV / .  На нея специалисти и експерти ще обсъдят дейностите по предприетите мерки и координацията им на територията на област Пловдив.

В срещата ще участват областният управител Дани Каназирева, директорът на Областна дирекция на МВР, представители на Община Пловдив, УМБАЛ “Свети Георги“, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари – Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните.

Срещата е на 27 февруари от 12.30 часа в залата на Областна администрация 

„По данни на РЗИ в Пловдив и областта няма случаи на заболяването. Предприети са всички мерки в изпълнението на дейностите, възложени от Националния оперативен щаб, а институциите са в непрекъсната координация. Непрекъснато се обменя информация със Здравно министерство и се следи актуалната ситуация на територията на цялата област. Към момента няма основание за притеснения. Целта на срещата е да бъдат конкретизирани превантивните мерки и обсъдено по-доброто взаимодействие между институциите, заяви областният управител Дани Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/